Toont alle 17 resultaten

Akoestische panelen voor een stille woonruimte

Akoestische panelen zijn decoratief en functioneel. Deze panelen met fotoprint maken een ruimte niet alleen meer sfeervol, maar ook stiller. Ze voorkomen een nagalm of holle klank in de woonkamer, keuken of andere woonruimte. Je hebt hiermee te maken als de ruimte te groot is of het interieur te hard. Met de akoestische panelen van Villa Stijlvol los je dat op.

Wat is een akoestisch paneel voor in de woonkamer?

Deze panelen worden vervaardigd uit akoestisch materiaal. Dit materiaal absorbeert omgevingsgeluiden die zeker in huis als hinderlijk kunnen worden ervaren. De wandpanelen zijn vervaardigd uit hoogwaardig akoestisch materiaal. Dit zorgt ervoor dat de geluidsreflectie wordt verbeterd waardoor een ruimte tot wel 95% stiller wordt.

Een akoestisch wandpaneel binnen elke woonruimte

Wandpanelen met een akoestische functie kunnen in elke ruimte van het huis worden opgehangen. Bijvoorbeeld in de woonkamer of keuken waar bijgeluiden van apparatuur hinderlijk kunnen zijn. Zeker als jouw interieur vooral uit harde materialen bestaat. Deze omgevingsgeluiden zijn niet alleen storend, maar hebben ook een nadelig effect op jouw gezondheid. Storende geluiden zorgen voor een constante stroom van prikkels. Daardoor raken we niet alleen geïrriteerd, maar ook vermoeidheid.

Hoe groot moet een akoestisch paneel zijn voor het juiste effect?

Bij Villa Stijlvol bestel je jouw akoestische paneel met print in verschillende afmetingen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een klein paneel van 40 x 60 cm, maar ook voor grotere woonruimtes hebben we de juiste panelen beschikbaar. De grootte die je kiest is afhankelijk van de oppervlakte. Heb je bijvoorbeeld een woonkamer van 20 m2, dan kun je het beste kiezen voor een akoestisch paneel van 4 tot 7 m2. Des te groter het paneel, des te beter de geluidsresonantie.

Decoratieve panelen aan de muur die geluid absorberen

Als je kiest voor een wandpaneel met akoestische functie, dan moet deze natuurlijk wel binnen jouw woonstijl passen. Zo kun je genieten van een stille woonkamer en een warme sfeer. Bij Villa Stijlvol kies je eenvoudig het paneel dat bij je past. Daarbij heb je de keuze uit diverse mooie en trendy prints. Onze akoestische panelen worden voorzien van een geanodiseerd frame van aluminium in de kleur zwart of wit. De print en toplaag zijn gemaakt van 100% recyclebaar polyester.

Online trendy akoestische panelen bestellen bij Villa Stijlvol

Bij Villa Stijlvol kies je eenvoudig het paneel dat past bij jouw smaak en de betreffende ruimte. Maak gebruik van de maattabel om de juiste afmeting te bepalen. Bijvoorbeeld voor het absorberen van geluid op het thuiskantoor, in de keuken of de slaapkamer. Onze wandpanelen worden geleverd met een handig ophangsysteem. Je kunt ze dus snel een makkelijk monteren waar jij dat wil. Op deze manier kun je niet alleen genieten van een op maat gemaakt en hip item aan de wand, maar geniet je ook van een stille en serene ruimte met een perfecte akoestiek. Bestellen doe je eenvoudig via onze webshop waarna we jouw akoestische wandpaneel binnen 1-5 werkdagen verzenden.